Poczytaj Mrożka

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Maria
Posty: 7795
Rejestracja: ndz 05 wrz, 2010

Post autor: Maria »

Poczytaj Mrożka

dziś piąta pospolita rzecz
ale nie do końca
padło życzenie żeby precz
najdalej poza słońce

ukamienować by się zdało
też dla zasady - dobra rzecz
wtedy umilkną święte dziady
jeżeli im ktoś powie precz

a więc wykonać pada rozkaz
na oczach tłumu tu i teraz
po wszystkim ręce zmyć i Mrożka
poczytać jak robić interes

(A ja Wam miłość wymodlę wieczną)
Nie myśl głośno, obudzisz uśpione.