Strona 1 z 1

Analogie

: czw 16 lut, 2017
autor: Latima
w naszych wnętrznościach
rodził się ostry rock
szarpnięciem strun uruchamialiśmy
zaokienne ćmy
siadały na naszych twarzach,
wybijając
trzepotem rytm

nie mówiłam zostań

w każdym był ten pęd
namioty
ukrywały nadchodzący bunt
trzymany na uwięzi jak dzikie zwierzę

teraz tu tak cicho