Bezradność

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

Skąd możesz wiedzieć, jak przekracza się Rubikon.
Dla ciebie to mit o rzece. Oni umierają na moście,
pod którym wody niosą stęchły zapach miasta.
Odwracamy głowy, my, śmiesznie osobni
wobec nieuniknionego, w wytartych spodniach,

z pomiętą pamięcią w tylnej kieszeni.Gładzę
delikatnie jasne włosy wnuka, szepczę zaklęcia
na czas przyszły i pytania wyzierające z oczu.

Nie pora
na spojrzenia wstecz
Ostatnio zmieniony ndz 28 lut, 2016 przez Latima, łącznie zmieniany 2 razy.