Strona 1 z 1

Czwarty upadek pod drzewem *

: pt 15 sty, 2016
autor: Latima
Dawno miałam
Gdzie oczy poniosą
Teraz mści się krótkowzroczność
A przecież
Pomrukiwała burza
Słychać ją było
W szumie na łączach
W liście nieobecności

Postanowione

Na kołku pozostaną
Tysiące spraw
I biała chustka

Pozbieram fanty
Jak zbiera się jagody
W lesie do gniazdowania

Echo zamilkło
Nie znajdując słów

Jadę
Zanim mnie wywiozą