Usychanie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

My, perłopławy, z uwierającym ziarenkiem
w delikatnej tkance, otaczamy szlachetną masą
bolesne miejsca, żeby wzrok kupującego
nie wyrzucił poza nawias:
za niedoskonałość kształtów,
- przebarwienia,
- utratę blasku.

My, świadomi mijającego czasu, ujędrniamy
skorupy, a wymalowane wzory mają zaświadczać
o przynależności do:
- prężnie rozwijającej się kolonii,
- najdoskonalszej odmiany,
- cennym wnętrzu.

Egzorcysta pilnie poszukiwany.
Ostatnio zmieniony ndz 29 lis, 2015 przez Latima, łącznie zmieniany 2 razy.