błogosławione niech będzie kalectwo

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

od czasu wielkiego dotknięcia
najstarszą historię pisze braillem
dla braci o wrażliwych palcach

ich zmysły wyczulone na ślad śladu
szept szeptu odbijającego się od skały
pozostawionej jak drogowskaz

zamknięte uszy nie słyszą wykrzyczanych
prawd o barwie zależnej od wzroku
z ograniczonym punktem widzenia tych

którym wydaje się że wiedzą lepiej
a skazani na wybór kolejnego kroku
ulegają spętaniu przez strach

spoza granicy światła