Strona 1 z 1

Ksenia Niekrasowa - Rysunek

: śr 08 lip, 2020
autor: Liliana
Rysunek

Leżały niwy pod śniegami…
Zdało się jakby ręka dziecka
narysowała węglem chaty
na jaśniejących bielą grzbietach;
wąski paseczek rannej zorzy
sokiem z żurawin pociągnęła,
iskrzeniem śniegu ożywiła,
ultramaryną cień rzuciła.


Рисунок

Лежали пашни под снегами...
Казалось: детская рука
нарисовала избы углем
на гребне белого холма,
полоску узкую зари
от клюквы соком провела,
снега мерцаньем оживила
и тени синькой положила.

: pn 24 sie, 2020
autor: Vesper
Autorka cudnie narysowała słowami ów widok...
A Ty pięknie przetłumaczyłaś, Liliano :rozyczka:

: pn 24 sie, 2020
autor: Liliana
Vesper pisze:Autorka cudnie narysowała słowami ów widok...
A Ty pięknie przetłumaczyłaś, Liliano
Dziękuję bardzo. Też mi się ten rysunek nakreślony przez Niekrasową podoba.

Pozdrawiam Cię serdecznie :rozyczka: