Strona 1 z 1

Po drugiej stronie

: pn 01 sty, 2024
autor: Krystyna Morawska
Istnieją zapomniane miejsca,
gdzie pachnie mchem i żywicą.
Długa nieobecność zmienia
obraz. Wszystko robi się białe.

Las odpoczywa. Pamięta łagodny
chłód nocy i ciche milczenie ziemi.
Cienką niteczką zręcznie łączy słowa,
by z drżeniem gwiazd ruszyły na łowy.

To świat pełen sprzeczności,
którego nie trzeba rozumieć.
Wie o tym, każde małe drzewko,
każdy omszały kamień.