Strona 1 z 1

Reflektor i pióro

: sob 03 cze, 2023
autor: Krystyna Morawska
Ta książka już nabrała kształtu,
oddycha, słyszę jej delikatny puls.

Drżącą ręką przewracam kartki,
jeszcze nie znam pełnej treści.
Kiedy przejdę przez labirynt słów,
może zrozumiem dzisiejszy czas,
który budzi grozę i zaciska usta.

Czarne znaki mogą zburzyć miasta,
zasypać popiołem każdy wątek.
Domyślam się, jaką melodię wyśpiewa
ostatnia strona, ale nie jestem pewna,
czy mój głos utrzyma w ryzach

konie Platona.