Tyle pustego miejsca

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1450
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Nadchodzi kwitnąca pora roku,
ale Jasność stoi w miejscu. Pozwala,
by dzień pełen trujących oddechów
zamroził cienie. Nasyca goryczą.

Mówisz, że jesteś drogą. Wierzę,
chociaż brzegi zarosły krwawnikiem.

Kiedy nikogo nie mogę objąć,
zostaję z pustymi rękami. Gaśnie
miasto - dawniej pełne życia i gwaru.
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -