Obieg

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1450
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Na starych pędach wyrosły nowe,
delikatne, że byle wiatr zdmuchnie.
Trzeba je wzmocnić i spętać.

Historia rozrzuci dojrzałe owoce
w przeciwne strony. Mimo wszystko

wystawiam głowę poza horyzont
.
Jest dobrze - słońce wciąż wschodzi.
Jednak nie dla mnie ciepłe podmuchy
i chociaż przestrzeń nęci kolorem
pozostanę w cieniu.

Czułość odszukaj poza słowami.
Tam mieści się najważniejsze.
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -