Sen o potędze

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1458
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Nadzieja boli,
zwłaszcza, gdy jest główną osią życia.
Nie pomaga spokój płócien Vermeera,
nadmiar kolorów nadaje zdarzeniom
szczególny charakter. Zabrakło wiary,

dlatego do ciebie, rzeko, podchodzę.
Potrafisz być wodnym żywiołem,
srebrną ławicą i gniazdem ptaków.

Kiedy piaszczyste dno zapada się
pod stopami, każda drżąca kropla
pragnie pozostać w bezruchu -
wiecznym trwaniu, z miejscem
na pamięć i niepamięć.
Ostatnio zmieniony sob 03 lut, 2024 przez Krystyna Morawska, łącznie zmieniany 1 raz.
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -