Zapach płótna

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1450
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Rozcieram grudki farby.
Z każdym pociągnięciem pędzla
dodaję warstwę czułości i kształt
prawdziwego życia ukrytego
w bogactwie stroju oraz geście.

Nie trzeba słów, gdy ciepło
ma swój początek w pieszczocie rąk.
Teraz wszystko rozbłyska jaśniej -

łączy się z westchnieniem anioła,
który na twarzy żydowskiej narzeczonej
zostawia smugę światła.

Jestem tak blisko, lecz ciągle za daleko.
Ostatnio zmieniony sob 03 lut, 2024 przez Krystyna Morawska, łącznie zmieniany 1 raz.
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -