Dwugłos

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1458
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Nie uciekaj od życia, nie uciekaj,
chociaż wszędzie ta sama pustka.
Możesz dojrzewać
we własnych barwach. Uwierz.
Szelest liści bywa radosny.

Nie poszukuj. Będę w wierszach -
tych nienapisanych. Zabrakło słowa,
by obudzić tęsknotę i czułość.

Ukryte w warkoczu Bereniki
czekają wylęknione. Nic się nie dzieje,

tylko chłód zagościł.
Ostatnio zmieniony sob 03 lut, 2024 przez Krystyna Morawska, łącznie zmieniany 1 raz.
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -