Na pocieszenie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1458
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Bogactwo pochodzi z głębi,
gdzie zieleń i złoto, dwie różne
krainy, mają takie same ścieżki.

Wiedział o tym Rublow,
kiedy kładł farbę na desce.
Milczący świat mistrza nadaje
rzeczom właściwą nazwę.

Uważność, to szczególna cnota,
pełna subtelnej tonacji. Pochylam
głowę przed światłem Cheruba -
ciągle jest obecne. Zdumiewa.

Wracam do siebie.
Ostatnio zmieniony sob 03 lut, 2024 przez Krystyna Morawska, łącznie zmieniany 1 raz.
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -