Strona 1 z 1

za tarczą deszczu

: śr 17 cze, 2009
autor: Mariusz
kiedyś szukałem dla ciebie imienia
pod liściem klonu pod pustą szklanką
w jeziorze zachodów
niedzielnym wieczorem

rozlewam godziny na małe i większe
które milczeniem spływają na ziemię
rynna nie wie wszystkiego
co dzieje się na dachu

teraz chodzę bez parasola
i nie muszę wiedzieć jak się nazywasz