Strona 1 z 1

na pokuszenie wiodły słowa...- " Gdy piórem dotykam&quo

: czw 11 cze, 2009
autor: Colett
"gdy piórem dotykam" - tytuł zamieszczony w Antologii



„zanim powstał ten wiersz”

na pokuszenie wiodły słowa
wśród częstych spojrzeń czas przemykał
z zachwianej wiary pragnął zostać
tłem dla muzyka

na dróg rozstajach nić Ariadny
mogła rozjaśnić ciemne kąty
by wrócił aby znowu zalśnić
wersem wymownym

na pokuszenie wiodły słowa
z niedopowiedzeń splatał w ażur
szeptane w mroku chcę spróbować
w trzynastym z taktów

tańcząc wśród myśli splatał w obraz
nieogarnięte dotąd ramą
na białej kartce kwitło zostań
nadal nieśmiało

na pokuszenie wiodły słowa
przynosząc weny ciche tchnienie
pech na przystanku szczęście spotkał
treścią brzemienne