Strona 1 z 1

nazbierało się...

: sob 25 kwie, 2009
autor: Colett
nieistotnych spraw tak wiele
rozżalonych krzykiem ciszy
powpadało między cienie
dawnych myśli

słów rzucanych w jednym celu
brzmiących ostro wbrew nawiasom
nazbierało się z zamętu
w locie marznąc

z gestów miękkich o poranku
nasyconych treścią mroku
w melancholię otulony
nastał spokój