Strona 1 z 1

piasku w klepsydrze

: sob 14 lut, 2009
autor: Colett
tak wiele piasku w klepsydrach
czas zabrał na swe potrzeby
tak wiele tęsknot i wyznań
myśl się rumieni

od zawsze w rytmie niezmienne
wskazówki wszystkich zegarów
szepcząc płynęły bezsennie
w snach bliskich kłamstwu

w ciszy głębokiej i gwarze
gdy kres już dnia codziennego
treści nabiera garść pragnień
pobudza szczerość