Strona 1 z 1

Manic Street Preachers

: ndz 17 mar, 2024
autor: Vesper
Manic Street Preachers – walijski zespół rockowy założony w Blackwood w 1986 roku.


Daleko mi do socjalistycznych poglądów zespołu, za to muzycznie przekonują mnie w stu procentach. No i głos Jamesa Deana Bradfielda - niepowtarzalny, nie do pomylenia z żadnym innym.




(A Song for Departure)

Re: Manic Street Preachers

: ndz 17 mar, 2024
autor: Vesper

(The Everlasting)

Aż trudno uwierzyć, że to utwór z 1998 roku.
Jest ponadczasowy. I wciąż brzmi świetnie!

Re: Manic Street Preachers

: wt 02 kwie, 2024
autor: Vesper

(Suicide Is Painless (Theme from M*A*S*H))

Oryginalne wykonanie pochodzi z 1969 roku (Johnny Mandel), ale mnie ta drapieżniejsza wersja w wykonaniu Bradfielda niezwykle przypadła do gustu! Jest fenomenalna!!!