Strona 1 z 1

Gary Moore

: pn 06 lip, 2020
autor: Vesper
Gary Moore, właściwie Robert William Gary Moore (ur. 4 kwietnia 1952 w Belfaście, zm. 6 lutego 2011 w Esteponie) – brytyjski muzyk, kompozytor i wokalista, multiinstrumentalista, wirtuoz gitary. Tworzył w stylistyce rocka i bluesa, a także heavy metalu.



Jedna z tych śmierci, z którą nie potrafię się pogodzić...
Gitarowy Mistrz. Kolejna z moich muzycznych miłości.


(Parisienne Walkways)

(The Loner)

(The Messiah Will Come Again)

: wt 07 lip, 2020
autor: Margot
O tak, Vesper, był fantastycznym gitarzystą...

: czw 09 lip, 2020
autor: Lawiniusz
Moim zdaniem bez niego nie byłoby np Joe Bonamassy albo dziewczyn z Larkin Poe lub graliby troszkę inaczej Jeden z ulubieńców wśród gitarzystów :) Bardzo dziękuję za powyższy post :)

: sob 11 lip, 2020
autor: Vesper
Margot, miło, że zajrzałaś :-D

Lawiniuszu, nie jestem pewna, czy akurat Gary Moore był wśród tych największych inspiracji Joe Bonamassy. Z całą pewnością podziwiał on natomiast innego wirtuoza gitary, który i mnie jest bliski - Rory'ego Gallaghera. Ale możliwe, że czegoś nie wiem...
Dziękuję za Twoją obecność :-D

: sob 11 lip, 2020
autor: Vesper
(I Had A Dream)

Cudo!

: wt 11 sie, 2020
autor: Vesper
(Trouble At Home)

Re: Gary Moore

: ndz 22 sie, 2021
autor: Vesper

(Picture of the Moon)

Re: Gary Moore

: ndz 22 sie, 2021
autor: Vesper
Jakże tęsknię za tym głosem...


(Crying in the Shadows)