Strona 1 z 1

sen bardzo kobiecy

: ndz 03 mar, 2024
autor: księżycowa
śnił mi się Wojaczek — WO JA CZEK
którego nie było
i to był piękny sen
i okno było
otwarte

śnił się
miał twarz anioła
i pióro miał wieczne
jakby wieczność uwieczniał
by została po nim
ta ballada bezbożna
jakby z innej bajki

ze snu na sen — śnił się
mówił do mnie cicho
jakbym miała prawo nie słyszeć
bo przecież kończył się w moim śnie
ten martwy sezon
ten niby WOJACZEK

Re: sen bardzo kobiecy

: sob 16 mar, 2024
autor: Marek
O! Super tekst!
Moim zdaniem znakomity!

Re: sen bardzo kobiecy

: ndz 17 mar, 2024
autor: księżycowa
Dziękuję bardzo za docenienie :-D Pozdrawiam.