Tango

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Vestka
Posty: 334
Rejestracja: sob 25 sty, 2020
Lokalizacja: Krk

Post autor: Vestka »

Zatańczmy tango jeszcze raz
gdy noc powraca po swą zdobycz
ty łapiąc utracony czas
dotykiem palców topisz lody

Zatańczmy tango jeszcze raz
nim znów okaże się złudzeniem
za twym spojrzeniem będę szła
w spragnionych zmysłów przebudzenie

Zatańczmy tango jeszcze raz
spijając krople nagich tęsknot
a nim wstydliwy wstanie brzask
zdążymy uwieść swą niepewność

Już niebo nocą daje znak
że pora na powtórny taniec
nie wygrasz z zachłannością gwiazd
gdy ramię w ramię z tobą stanę
Mrrrrrr
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4451
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Jeżeli się nie umie tańczyć, a chciałoby się dotrzymać partnerce kroku, niekoniecznie w rytm tanga, ale może w zgodzie z jego filozofią...

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1450
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Bardzo melodyjny, do wyśpiewania. Pozdrawiam pięknie.
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7886
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Bardzo sympatyczna piosenka.

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Hanna L.
Posty: 2863
Rejestracja: sob 16 lut, 2013

Post autor: Hanna L. »

Ciepło, sympatycznie, ładnie :rozyczka:
Pozdrawiam
felicja
Posty: 371
Rejestracja: pn 19 kwie, 2021

Post autor: felicja »

Bardzo ładnie i przyjemnie
Z chęcią bym posłuchała w Twoim wykonaniu. :rozyczka:
Hexe
Posty: 1151
Rejestracja: pn 05 sie, 2013

Post autor: Hexe »

Tak mi się skojarzyło .................
Awatar użytkownika
cortessa
Posty: 1361
Rejestracja: czw 05 gru, 2013

Post autor: cortessa »

Tango to pewna filozofia życia, którą pięknie przedstawiłaś w swoim wierszu.
:rozyczka:
Awatar użytkownika
Vestka
Posty: 334
Rejestracja: sob 25 sty, 2020
Lokalizacja: Krk

Post autor: Vestka »

Dziękuję serdecznie Mili za poczytanie!
Mrrrrrr