Strona 1 z 1

Misterium

: pn 11 mar, 2024
autor: dark apostle
ćmy
ślepo zazdroszcząc
gwiazdom
podpalają noc

Re: Misterium

: sob 16 mar, 2024
autor: Marek
napisałbym rozbłyskują noc
jakoś ćmy i podpalanie?

Re: Misterium

: ndz 17 mar, 2024
autor: Tomasz Kowalczyk
To chyba najlepsza poezja Twojego autorstwa na "Ogrodzie Ciszy".

Pozdrawiam

Re: Misterium

: ndz 17 mar, 2024
autor: księżycowa
Bardzo dobra miniatura. Tak mało słów, a tak ogromna przestrzeń do interpretacji. Dopatruję się tutaj nie tylko pewnej formy samounicestwienia (dlatego nie godzę się na rozbłyskującą noc - wybacz Marku), ale i pewnego rytuału... i tu jestem ciekawa, czy opartego na samoświadomości, czy też nieświadomości? A może to pędzenie trochę na oślep wbrew temu co się wydarzy, bądź w imię czegoś? Wiele czasu można poświęcić tej miniaturze i nie jest to czas stracony. Przeczytałam i podumałam z dużą przyjemnością. Pozdrawiam.