Pies, co po mnie dojada

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Florian Konrad
Posty: 903
Rejestracja: pt 26 lut, 2016

Post autor: Florian Konrad »

ma porcelanową sierść i smutek w ślepiach
skrada się cicho, jak kocur
nie odstępuje na krok

jest wielu ras, pchlarz. kły zakończone
poduszeczkami. bestia podszyta dachowcem

czasami razem chłepczemy
cappucino w kształcie czaszki
(zadziwiające jak układa się pianka!)

zwierz w nieodłącznym krawacie
(pozostałości łańcucha)
zrośnięty z maszyną do pisania i plikiem
podań o natychmiastowe zwolnienie z roboty
o wynarodowienie

wilczur w przebraniu biurwy
siwy nauczyciel z dziennikiem pod pachą

popołudniami pali się, niczym dyskotekowa kula
kolorofon o pazurach jak szpileczki
(nie bój się- tipsy w serduszka)

szakal, hiena czai się pod krzakiem
bawi z moim cieniem w chowanego
by w końcu odgryźć mu pół czarnej dłoni

fu, niesmaczny szpik!- krzywi się
pół pokolenia młodszy
nieprzyrodni brat
Awatar użytkownika
Mariusz
Posty: 3238
Rejestracja: wt 30 wrz, 2008
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Mariusz »

Moja Saba ugryzłaby Cię w tyłek z radości, gdyby żyła. Obudziłeś wspomnienia i coś jeszcze...
każdy komentarz uczy
Florian Konrad
Posty: 903
Rejestracja: pt 26 lut, 2016

Post autor: Florian Konrad »

To milusio.
,,Ludwiku Dorn i Sabo- nie idźcie tą drogą" (gryzienia w tyłek :)))
Ostatnio zmieniony ndz 10 lip, 2016 przez Florian Konrad, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4462
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Dachowce nie bywają bestiami, co najwyżej dzikusami.
Ostatnia strofa wymowna: szkoda, że puenta nie ma echa na początku wiersza.
usunąłbym szczątki interpunkcji.

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Florian Konrad
Posty: 903
Rejestracja: pt 26 lut, 2016

Post autor: Florian Konrad »

dziękuję i pozdrawiam
:mrgreen:
perełka
Posty: 3540
Rejestracja: wt 04 gru, 2012

Post autor: perełka »

Drugi- bardzo na tak :-D
a, że o nierasowcu ( czy wielorasowcu) to tym bardziej :rozyczka: :rozyczka:
Smutek jest jak pochód- przemija. E. Stachura
Florian Konrad
Posty: 903
Rejestracja: pt 26 lut, 2016

Post autor: Florian Konrad »

Wszyscyśmy nierasowcy i wielorasowcy. Tylko oszalałe ze wścieklizny zwierzęta chcą widzieć w sobie kogoś czystych - o zgrozo- ras. Vide: hitleryzm, biała, czarna supremacja,
ku klux klan, vide skinheadzi.
Jakby prześledzić historię... geny homo sapiensów się mieszały i mieszają.
W każdym dniu ktoś komuś ,,pluje w krew" (wyrażenie Henry'ego Millera).

Czystość rasowa istnieje tylko w marzeniach skinów i hitlerystów.
Awatar użytkownika
Maciek.J
Posty: 19
Rejestracja: śr 13 lip, 2016
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Post autor: Maciek.J »

kiedyś pisałem podobne teksty
po kilkanaście na miesiąc
nikomu się nie podobały
mi z czasem też nie
dlatego zaniechałem pisania
choć nie pisania w ogóle

pozdrawiam
Maciek
Wszystko kosztuje - nie rodzimy się na darmo.