epitafium dla niejednej miłości

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

Na co nam miła miłość przyszła
gdy słowa cięższe od kamieni?
Gdy prawda to jest rzeczywistość,
która się w wiarę nie chce zmienić?

Gdy ptaki dawno wyśpiewane
mieszkają w klatkach bez pamięci
o tej wolności niesłychanej,
która się sama sobą święci.

Kwiaty w ogrodach zaperzonych
pachną tak smutno, że aż piszczy
bieda co pośród pustych dłoni
próbuje sama się nie ziścić.

Choć starość szura coraz głośniej
to młodość ciągle szumi w głowie,
więc jeszcze marzę o tej wiośnie
kiedy mi miłość swą opowiesz.
Ostatnio zmieniony pt 22 sty, 2016 przez Pier Dułka, łącznie zmieniany 1 raz.
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7894
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

A po raz drugi dzisiaj dobieram się do tego wiersza i po raz drugi bardzo mi się podoba . :-D

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
perełka
Posty: 3540
Rejestracja: wt 04 gru, 2012

Post autor: perełka »

:rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:
Smutek jest jak pochód- przemija. E. Stachura
Fred

Post autor: Fred »

Intrygujące są te Twoje dywagacje filozoficzne. Masz własny rozpoznawalny styl. :-D
Świetne!
Awatar użytkownika
fryzjerka
Posty: 1008
Rejestracja: pn 27 gru, 2010
Lokalizacja: Małopolska
Kontakt:

Post autor: fryzjerka »

Też czytam po raz drugi i cieszę się, że mimo wieku panowie są chętni posłuchać :-D
Awatar użytkownika
Jan Stanisław Kiczor
Administrator
Posty: 15130
Rejestracja: wt 27 sty, 2009
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jan Stanisław Kiczor »

Pięknie napisane. Pozdrawiam.
Imperare sibi maximum imperium est

„Dobry wiersz zdarza się rzadziej / niż zdechły borsuk na drodze (…)” /Nils Hav/
Awatar użytkownika
andreas
Posty: 424
Rejestracja: śr 18 lis, 2015
Lokalizacja: Częstochowa

Post autor: andreas »

Wiersz w takim klimacie i tak świetnie napisany nie może mi się nie podobać.
Pozdrawiam serdecznie.
andreas