romantyczność

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

Zablokowany
Karolina

Post autor: Karolina »

"Romantycznosć"

Romantyczność
jest wtedey
gdy umiemy z płatków ułożyć różę
dostrzec duszę człowieka
zauważyć błysk szczęścia w blasku łez.
Romantyczność
szuka małego w wielkim
i wielkiego w małym
Awatar użytkownika
telfor
Posty: 534
Rejestracja: sob 12 lut, 2011

Post autor: telfor »

To słabe niestety jest. Nie ma tu nic odkrywczego, lecisz banałem. A romantyczność, zapewniam Cię, można znaleźć w tysiącach innych rzeczy i zdarzeń, o których warto napisach, nie pchać się w słowa, które przebrzmiały już w setkach wierszy.
Ostatnio zmieniony wt 13 mar, 2012 przez telfor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jan Stanisław Kiczor
Administrator
Posty: 15130
Rejestracja: wt 27 sty, 2009
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jan Stanisław Kiczor »

Romantyczność to nawet obieranie ziemniaków, rąbanie drzewa, czy lepienie pierogów.
Wszystko zależy od kontekstu.

A łzy, błyski, róże i duszę już dawno bardzo dobrzy, dobrzy i średni poeci - wyeksploatowali.
Nie ma najmniejszego powodu po nich powtarzać.

Pozdrawiam :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:
Imperare sibi maximum imperium est

„Dobry wiersz zdarza się rzadziej / niż zdechły borsuk na drodze (…)” /Nils Hav/
Awatar użytkownika
Mirek
Posty: 4116
Rejestracja: ndz 28 wrz, 2008
Lokalizacja: Terespol
Kontakt:

Post autor: Mirek »

To słabe niestety jest
a ja sie pokłócę bo nie do końca tylko maluchny szlif np

z pierwszego wersu bym zrezygnował bo już jest w tytule a dalej



jest wtedy
gdy umiemy z płatków ułożyć różę
dostrzec duszę
błysk szczęścia w blasku łez

romantyczność
szuka małego
w wielkim


Kornelko sorry że tkam łapska ale jakoś tak :rozyczka:
zajrzyj pod podszewkę świata a dostrzeżesz kolory

czas to pieniądz
nie mam czasu
Awatar użytkownika
Barbara Bulerska
Posty: 352
Rejestracja: ndz 27 lis, 2011

Post autor: Barbara Bulerska »

dla mnie cienizna
Edward Skwarcan

Post autor: Edward Skwarcan »

Początki są trudne, lecz nie rezygnuj
:-D :-D :-D :rozyczka:
:rozyczka:
Awatar użytkownika
Jan Stanisław Kiczor
Administrator
Posty: 15130
Rejestracja: wt 27 sty, 2009
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jan Stanisław Kiczor »

Daj spokój, Gloinnen. Toć to nie na Twoim poziomie, więc po co?
Imperare sibi maximum imperium est

„Dobry wiersz zdarza się rzadziej / niż zdechły borsuk na drodze (…)” /Nils Hav/