Sławek Majewski Plezantrop odszedł do wiecznej krainy poezji
Moderator: Tomasz Kowalczyk
Z wielkim bólem przekazuję informację o śmierci mojego Mistrza poetyckiego - Drogiego Sławka Majewskiego PLEZANTROPA.
Danusia, jego żona napisała "Drodzy Przyjaciele, Koledzy i Koleżanki, Znajomi, ze smutkiem nie do opisania zawiadamiam, że wczoraj w godzinach wieczornych zmarł Sławomir Majewski. Ukochany mąż, twórca, pisarz, poeta, działacz Solidarności. Do końca waleczny, zawsze niepokorny, zawsze po stronie prawdy. Z wyrwą w sercu zostają Ci co choć przez moment doświadczyli jego inspirującej obecności."
Sławku, wraz z Tobą umiera pewna epoka.
Danusia, jego żona napisała "Drodzy Przyjaciele, Koledzy i Koleżanki, Znajomi, ze smutkiem nie do opisania zawiadamiam, że wczoraj w godzinach wieczornych zmarł Sławomir Majewski. Ukochany mąż, twórca, pisarz, poeta, działacz Solidarności. Do końca waleczny, zawsze niepokorny, zawsze po stronie prawdy. Z wyrwą w sercu zostają Ci co choć przez moment doświadczyli jego inspirującej obecności."
Sławku, wraz z Tobą umiera pewna epoka.
- Mariola Kruszewska
Ogromny żal.
Wieczny odpoczynek racz Mu dać, Panie.
Wieczny odpoczynek racz Mu dać, Panie.
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.
Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde
Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde
Znam wiersze Sławka Majewskiego a także miałam kiedyś przyjemność rozmawiać z nim na jednym z internetowych forów związanych z Gdańskiem.
To duże zaskoczenie, że tak szybko odszedł i potworna niesprawiedliwość losu.
Bardzo współczuję najbliższym Sławka.
To duże zaskoczenie, że tak szybko odszedł i potworna niesprawiedliwość losu.
Bardzo współczuję najbliższym Sławka.