Strona 1 z 1

Będzie co ma być

: śr 15 cze, 2011
autor: fryzjerka
Gdy kiedyś w tobie się zakocham,
nikt tego nawet nie spostrzeże,
jedynie zegar stanie w kuchni,
nie będą tłukły się talerze.

Kwiaty rozwiną nowe listki,
pies będzie chodził nakarmiony,
porządek może wreszcie zrobię,
napiszę jakiś wiersz natchniony.

Sny będę miała kolorowe,
chwilowo w głowie pewien zamęt,
wszystko nabierze nowej barwy,
powiem hebrajskie słowo amen.

na razie jednak po dawnemu
pies nosi ogon podkulony
zegar rytmicznie tnie godziny
serwis niepełny nadwątlony