Wiosna

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fryzjerka
Posty: 1008
Rejestracja: pn 27 gru, 2010
Lokalizacja: Małopolska
Kontakt:

Post autor: fryzjerka »

Wiosna mnie całkiem rozkleja,
ławki zajęte w alejach,
chodzę i oczom nie wierzę,
codziennie gałązki świeże.

Pigwy i rododendrony,
zaczęły wyścig szalony,
w konkursie na kolor płatków,
kremowe z różem w dodatku.

Zazwyczaj bez kwitnie w maju,
w kwietniu nie miewał zwyczaju,
a teraz listki zielone,
rozwinie się lada moment.

Urodzaj na zakochanych,
snują się w parku parami,
wtuleni w siebie najczulej,
on ją co chwilę całuje.

Może im trochę zazdroszczę,
bo te kobiety są młodsze,
lecz wiek tu nie ma znaczenia,
już biegnę, do zobaczenia.
Ostatnio zmieniony pn 03 lut, 2014 przez fryzjerka, łącznie zmieniany 1 raz.