Strona 1 z 1

Wiosna

: śr 15 cze, 2011
autor: fryzjerka
Wiosna mnie całkiem rozkleja,
ławki zajęte w alejach,
chodzę i oczom nie wierzę,
codziennie gałązki świeże.

Pigwy i rododendrony,
zaczęły wyścig szalony,
w konkursie na kolor płatków,
kremowe z różem w dodatku.

Zazwyczaj bez kwitnie w maju,
w kwietniu nie miewał zwyczaju,
a teraz listki zielone,
rozwinie się lada moment.

Urodzaj na zakochanych,
snują się w parku parami,
wtuleni w siebie najczulej,
on ją co chwilę całuje.

Może im trochę zazdroszczę,
bo te kobiety są młodsze,
lecz wiek tu nie ma znaczenia,
już biegnę, do zobaczenia.