Czary mary

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fryzjerka
Posty: 1008
Rejestracja: pn 27 gru, 2010
Lokalizacja: Małopolska
Kontakt:

Post autor: fryzjerka »

Nie opowiadaj mi o niej,
jakie ma dłonie i usta,
czy włosy upina w koczek,
lecz wolisz, gdy je rozpuszcza.

Co lubi robić, gdy pada,
gotuje wtedy i piecze,
co mnie to wszystko obchodzi,
już ja cię od niej wyleczę.

Zapomnisz szybciej niż myślisz,
mam na to swoje sposoby,
zawiodę cię do krainy,
gdzie źródło jest dziwnej wody.

Napijesz się, tak z pół szklanki,
wiadomo woda jest zdrowa,
doleję kilka kropelek,
skład w mej pamięci zachowam.

Zaśniesz snem bardzo głębokim,
będzie ci bardzo przyjemnie,
a kiedy wreszcie się zbudzisz,
nie będziesz mógł żyć beze mnie.

p.s.
przepis ten spisałam z bajki,
autorka chyba wie lepiej,
jak trzeba chłopa przywiązać,
by przeszłość została echem.
Ostatnio zmieniony pn 03 lut, 2014 przez fryzjerka, łącznie zmieniany 1 raz.